Monday, February 9, 2015

Вікінги вертаються

19 лютого починається вже третій сезон серіалу «Вікінги», створеного телеканалом History. На хвилі зацікавлення жанром історичних серіалів – від славетного «Рим», слабеньких «Тюдорів» і непоганих «Борджіа» - «Вікінги» впевнено захопили свою глядацьку нішу, завдяки операторській майстерності, прекрасним краєвидам (зйомки відбуваються в Ірландії) і вдалому балансуванню між зануренням в повсякденний побут суворого північного суспільства, політичними й династичними інтригами та батальними сценами.
В основі серіалу – історія напівлегендарного датського конунга Рагнара Лодброка (дослівно Рагнара Шкіряні штани) - одного з улюблених героїв саг через його військові звитяги в Англії та Франції, зокрема, захоплення Парижа в 845 р.
Варто віддати належне рівневі реконструкції середньовічного побуту в серіалі - відтворення ритуалу людських жертвоприношень в храмі в Уппсалі, чи сумнозвісна страта "кривавий орел".
Не можна не згадати й про музичний супровід серіалу, починаючи від хітів останніх років - Fever Ray "If I Had a Heart" чи композицій Wardruna

No comments:

Post a Comment